ISTANBUL

5 dana / 2 noćenja – BUS prevoz

14.03 – 18.03.2019. 

Istanbul– najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

Program putovaja:

1.dan četvrtak  NIŠ-ISTANBUL

Polazak iz Niša u popodnevnim časovima (o tačnom vremenu i mestu polaska bićete informisani dan pred put). Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i radi odmora.

2.dan petak : ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Plava dzamija , Aja Sofija, Topkapi palata , džamija Sulejmanija, Zlatni rog, Dolmabahce palata, vidikovac Čamildža na azijskoj strani … Nakon razgleda smeštaj u hotel 3*. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na Tursko veče u restoranu Gar uz večeru, muziku i trbušni ples. Povratak u hotel. Noćenje.

Related image

3.dan subota: ISTANBUL

Doručak. Fakultativno razgledanje Istanbula, pešačka tura sa vodičem – Sultanahmet – (obilazak Plave Džamije(jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije (nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije, a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate (velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika), Hipodroma)  Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

Related image

4.dan  nedelja – ISTANBUL

Doručak. Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem.. Po završetku krstarenja obilazak  Vaseljenske patrijaršije. Slobodno vreme do  polaska za Srbiju, oko 18.00h. po lokalnom vremenu. Vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.dan ponedeljak – NIŠ

Dolazak u Niš u ranim jutarnjim časovima. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:  79

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu,
 • smeštaj u hotelu 3* u Istanbulu  na bazi DVA  noćenja sa doručkom ( dvokrevetne i trokrevetne sobe, doručak na bazi švedskog  stola),
 • panoramsko razgledanje Istanbula ,
 • organizacija i realizacija programa putovanja,
 • usluge turističkog vodiča/pratioca grupe .

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika,
 • ulaznice  koje nisu navedene u programu putovanja,
 • obavezno zdravstveno osiguranje,
 • doplata za 1/1 sobu 70% od cene aranzman.

fakultativni izleti:

 1. Sultanahmet – Aja Sofija,  Plava Džamija, Hipodrom – 25€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča),
 2. Topkapi palata – 15€ bez Harema (cena  obuhvata ulaznice i usluge vodiča),
 3. krstarenje Bosforom i obilazak Vaseljenske patrijaršije – 20€ (cena obuhvata vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča)

 

BITNE NAPOMENE:

 1. 1.     Za putovanje u Republiku Tursku potreban je biometrijski pasoš sa rokom važenja od najmanje 6 meseci nakon završetka putovanja
 2. 2.     Putovanje nije zamišljeno kao šoping tura, kupovina nije prioritet, tako da je dozvoljena količina prtljaga JEDAN kofer po putniku, dodatni prtljag se naplaćuje 30€ po koferu.

 

NAČIN PLAĆANJA:

 • 30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga najkasnije 10 dana pre početka aranžmana
 • 30% od ukupne cene aranžmana pri rezervaciji, ostatak duga u ratama gde je poslednja rata najkasnije do kraja godine.
 • uplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po efectiva prodajnom kursu Pro Credit banke.

*Započeti način plaćanja se ne može menjati

*U slučaju promene na monetarnom tržištu , kao i promenama u cenama prevoznika , konzularnih predstavništva i osiguravajućih društava , agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.

Napomena u vezi fakultativnih izleta:fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezida prihvate.